Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Har jeg søvnapnø?

Føler du dig ikke udhvilet, selvom du har fået en god nats søvn? Er du uoplagt og har svært ved at koncentrere dig? Snorker du kraftigt? Så har du muligvis søvnapnø. Søvnlab.dk er eksperter i søvnapnø, og vi står klar til at svare på alle dine spørgsmål.

Søvnapnø

Søvnapnø betyder kort sagt, at besværede eller ’kollapsede’ luftveje medfører, at du i perioder på 10 sekunder eller mere holder op med at trække vejret, når du sover. Søvnapnø er en forholdsvis almindelig lidelse, som rammer omkring 2% af kvinder og 4% af mænd mellem 30 og 60 år.

Symptomer på søvnapnø

Træthed er et af de tydeligste symptomer på søvnapnø, hvor du vågner mange gange i løbet af natten, dog som regel uden at kunne huske det dagen efter. Derfor bliver din krop ikke ordentligt udhvilet, og træthed og den nedsatte iltmætning i blodet, som ledsager den forringede vejrtrækning, kan få store konsekvenser for dit helbred. Søvnapnø er også ofte ledsaget af kraftig snorken, og derfor bør du ligeledes være opmærksom, hvis du snorker meget. Husk, at snorken og uregelmæssig vejrtrækning også kan have konsekvenser for din eventuelle partner, som kan blive holdt vågen.

Undersøgelser

Hvis vi hos Søvnlab.dk mistænker, at du har søvnapnø, henvises du til en søvnklinik, hvor du får et apparat med hjem, som du skal sove med i 1-3 nætter. Apparatet foretager en såkaldt Cardio-Respiratorisk Monitorering og måler blandt andet din iltmætning, din sovestilling og din vejrtrækning gennem næse og mund. På baggrund af målingens data kan diagnosen stilles, og den rette behandling kan foreslås. Søvnlab.dk anbefaler specialfremstillede tandskinner som behandling mod søvnapnø.

Søvnlab.dk har klinikker i hele Danmark, og vores dygtige personale står klar til at vejlede dig og svare på alle dine spørgsmål. Tøv derfor ikke med at tage kontakt til en af vores klinikker allerede i dag.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information