Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Snorkeskinne

Snorker du? Mere end en tredjedel af den danske befolkning lider af snorken, som opstår, når muskulaturen i de øvre luftveje afslappes under søvn. Dette gør luftkanalen trangere, hvorfor luften skaber vibrationer i sin vej fra munden og ned gennem luftvejen.

Disse vibrationer varierer i styrke: Nogle forårsager blot tung vejrtrækning, mens andre leder til øredøvende snorken til stor gene for både den snorkende og andre i nærheden.

Heldigvis er der godt nyt mod snorken. En snorkeskinne er let og aftagelig skinne, som uden kirurgiske indgreb eller brug af ilt-apparat behandler snorken og afhjælper symptomer såsom træthed, hovedpine og koncentrationsbesvær forårsaget af snorken.

I videoen nedenfor forklarer Poul Kirketerp nærmere..


Find en klinik


Værd at vide om en snorkeskinne

En snorkeskinne er en let skinne fremstillet i akryl, der sættes i munden. Her har den til formål at sørge for, at kæben holdes en i fordelagtig position. Mere specifik bevirker skinnen, at der er tilstrækkelig med plads i mund og svælg til, at vejrtrækningen fungerer optimalt.

Dette gør skinnen ved at fastholde underkæben i en bestemt vinkel ved hjælp af små metalbøjler, hvor underkæben er en smule længere fremme end normalt. Denne position gør nemlig, at luftvejene helt ned til lungerne gøres mere frie.

Når luften uhindret kan passere, stopper du ganske enkelt med at snorke.

En snorkeskinne er både enkel og komfortabel at anvende, og de lette og diskrete materialer gør, at den nemt kan tages med overalt. Skinnen holdes ren ved at skylle med vand og børste den med en tandbørste efter brug.


Hvem kan få en snorkeskinne?

Svaret er enkelt: Alle de, som lider af snorken, kan i udgangspunktet tage til konsultation med henblik på at få fremstillet en snorkeskinne. Langt de fleste mennesker, som lider af snorken, der er forårsaget af indsnævring i luftvejene, vil kunne få en snorkeskinne, og på denne måde få afhjulpet mange af de symptomer, som snorken forårsager.

Men en snorkeskinne kan også afhjælpe andet end blot ’almindelig’ snorken og gener opstået heraf. En snorkeskinne har nemlig også vist sig at være særdeles fordelagtig i behandlingen af søvnapnøkere. Søvnapnø er en kompliceret lidelse i flere udgaver, men snorkeskinnen kan afhjælpe snorken og let til middelsvær obstruktiv søvnapnø.

Hvorfor en snorkeskinne mere specifik er vigtigt i afhjælpningen søvnapnø, kan du læse mere om i afsnittet herunder.


Søvnapnø og helbred

Udtalt snorken og dårlig søvnkvalitet kan være et tegn på søvnapnø. Obstruktiv søvnapnø er den hyppigste form for søvnapnø, og denne er kendetegnet ved, at luftvejene lukkes til under søvn. Når luftvejene ikke er frie, opstår der pauser i vejrtrækningen. Disse pauser er alvorlige, da snorken her er et tegn på, at kroppen ikke får nok ilt.
snorkeskinner

Ved obstruktiv søvnapnø stopper man med at trække vejret i perioder, der kan vare alt fra 10 til 50 sekunder i løbet af søvnen. Det er ikke ualmindeligt, at der opstår mere end 400 vejrtrækningspauser (apnøer) per nat. Der er således tale om betydelige tidsperioder, som har en stor indvirkning på det generelle helbred.

Obstruktiv søvnapnø øger risikoen for forhøjet blodtryk. Dette er en alvorlig helbredsmæssig risiko, da forhøjet blodtryk yderligere øger risikoen for udviklingen af blodpropper i hjerte og hjerne. Derudover er der også fundet en sammenhæng mellem søvnapnø og udviklingen af type 2 diabetes samt nedsat vækst.

Søvnapnø kan altså have alvorlige konsekvenser for det generelle helbred, og man bør derfor så tidligt som muligt handle på problemet.


Find ud af om du har søvnapnø

Er du konstant træt? Har du svært ved at holde dig vågen? Og føler du dig uoplagt? Så er der god grund til at få testet, hvorvidt du lider af søvnapnø. Dette er nemlig nogle af de hyppigste symptomer på lidelsen, og derudover kædes søvnapnø også sammen med urolig søvn, mundtørhed om morgenen og større irritabilitet i dagtimerne.

Mange mennesker lider af ovenstående symptomer uden at være klar over, at symptomerne skyldes søvnapnø. Derfor er det vigtigt, at du tager det alvorligt, hvis du kan nikke genkendende til disse symptomer.

Man kan undersøge for søvnapnø ved at foretage en søvnmonitorering. Dette er en undersøgelse af søvnen, som foretages med særligt udstyr, der benyttes af den snorkende person under søvn. Udstyret måler antallet af søvnapnøer, hvor ofte de forekommer samt manglen på ilt under vejrtrækningspauserne.

På baggrund af en analyse af disse målinger vurderes det, hvor alvorlig lidelsen er i det enkelte tilfælde. Søvnmonitoreringen foretages enten på hospitalet eller i ens eget hjem ved brug af lånt apparatur.

Mange mennesker lider af ubehandlet søvnapnø i mange år, hvor de kompenserer for den øgede træthed ved at sove om dagen og tage små lure. Den generelle træthed og tendens til at falde i søvn på alle tidspunkter, hæmmer i høj grad apnøkere. Men der er ingen grund til ikke at starte behandlingen af søvnapnø og dermed få en mere velfungerende hverdag – med en snorkeskinne er det både nemt og bekvemt at afhjælpe problemet.


Læs eller hør om hele processen på behandling af Søvnapnø her


Få en individuelt fremstillet snorkeskinne

Hvis du lider af snorken, og kunne tænke dig at gøre noget ved problemet – både for din egen og din eventuelle ægtefælles skyld – anbefaler vi, at du kontakter os.

Så indkalder vi dig til en konsultation, hvor vi vil tale med dig om din snorken og de symptomer, du oplever. Hvis vi vurderer, at en snorkeskinne vil kunne afhjælpe din snorken, tilbyder vi at fremstille en individuel snorkeskinne til dig.

Denne snorkeskinne fremstilles på baggrund af en scanning af din kæbe samt en mindre klinisk undersøgelse. Takket være CAD/CAM teknologi slipper du for at få taget komplette aftryk af dine tænder, da vi i stedet kan gøre dette via scanning.

Når din personlige snorkeskinne er fremstillet, indstilles den, således at den passer præcis til din mund. Både indstilling og justering er simpel, og du kan derfor hurtigt tage skinnen i brug.

Typisk vil der gå 1-2 uger, før du har vænnet dig til at sove med skinnen. Det er almindeligt særligt at opleve øget spytproduktion i starten, men efter kort tid vil du vænne dig til at sove med skinnen.

3 fordele ved snorkeskinnen

    1. Du får mere kontinuerlig nattesøvn – og dermed forbedres din søvnkvalitet og livskvalitet.
    2. Snorkeskinnen behandler snorken uden at støje.
    3. Snorkeskinnen er brugervenlig og har en optimal pasform.

Find din Søvnlab klinik

Søvnlab har klinikker i det meste af landet – både på Sjælland, Fyn og i Jylland. Hvis du kunne tænke dig vores hjælp til at slippe af med din snorken og dermed undgå både fysiske og sociale konsekvenser af lidelsen, er der således rig mulighed for at finde en klinik nær dig.

Du er altid velkommen til at ringe til os, hvis du har spørgsmål til vores snorkeskinner, eller hvis du ønsker vores hjælp til at finde den Søvnlab klinik, der ligger tættest på dig.

Læs mere om søvnapnø


Læs mere om snorkskinner på vores blog

Søvnapnø – udredning og behandling

Føler du dig træt og uoplagt, selv om du umiddelbart får nok søvn om natten? Har du problemer med at koncentrere dig? Bliver du nemt irriteret over småting? Eller har din sengefælle gjort dig opmærksom på, at du snorker voldsomt om natten? Så lider du måske af søvnapnø syndrom – en sygdom, som vi har […]

Undgå at snorke med en anti snorkeskinne

Snorken kan være til store gene for ens sengefælle, som ofte må se sin søvn spoleret af den natlige uro. Men snorken kan faktisk føre til dårligere helbred og kan derfor også være et problem for den snorkende selv – et problem, der dog som regel kan behandles med en anti snorkeskinne. Hvad er snorken? […]

Undgå snorken

Mange snorker uden at vide det. Det er især mænd, som har tendens til snorken, og mangen frustreret ægtefælle kan nok godt nikke genkendende til, hvor forstyrrende det kan være for nattesøvnen at sove sammen med en, der snorker. Hos Søvnlab ønsker vi at udbrede viden om snorken, og derfor giver vi dig her en […]

Hvad kan jeg gøre mod snorken?

Hos Søvnlab ved vi, at snorken kan være en hæmsko for nattesøvnen – især for eventuelle sengefæller, som ofte må se deres nattesøvn blive afbrudt på grund af kærestens eller ægtemagens snorken. Hvis du vil vide, hvordan du slipper af med snorken, så læs med her – og bliv samtidig klogere på, hvad snorken kan […]

Råd mod snorken

Hvis du er en af de mange personer, som snorker, har du med tiden sikkert oplevet at få mange velmenende råd til, hvordan du stopper med dette. Dog findes der i dag flere råd uden effekt end råd med effekt, og lider du af snorken er det eneste råd, du virkelig er interesseret i, det […]

Hvordan stopper man med at snorke?

Leder du efter hjælp til at stoppe med at snorke? Så er du ikke alene. Mange mennesker oplever, at deres snorken er et problem, og da snorken er noget, der sker mere eller mindre ubevidst, når vi sover, er det en problematik, mange finder vanskelig at håndtere.

Hvad kan man gøre ved snorken?

Spray, plastre og alternative sovestillinger – der findes næsten ikke det, som ikke er blevet afprøvet i kampen om at komme snorken til livs. Snorken er nemlig et udbredt problem, som et stor antal mennesker lider af, og da den natlige larm ikke alene kan påvirke ens egen nattesøvn men tilmed kan gå ud over […]

Bedste middel mod snorken

Du kender det sikkert – pludselig bliver din nattesøvn forstyrret af din snorkende partner. Eller måske får du selv igen og igen at vide, at du snorker. Heldigvis behøver snorken ikke være et permanent problem. Hos Søvnlab.dk er vi eksperter i snorken, og her kan du læse lidt om, hvorfor vi går så meget op […]

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information