Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Hvad kan jeg gøre mod snorken?

Hos Søvnlab ved vi, at snorken kan være en hæmsko for nattesøvnen – især for eventuelle sengefæller, som ofte må se deres nattesøvn blive afbrudt på grund af kærestens eller ægtemagens snorken. Hvis du vil vide, hvordan du slipper af med snorken, så læs med her – og bliv samtidig klogere på, hvad snorken kan betyde.

Snorken kan være tegn på søvnapnø

Voldsom snorken er ikke kun til fare for ægtefællens nattesøvn. Fænomenet kan nemlig være tegn på flere fysiologiske sygdomme – blandt andet søvnapnø, som er en lidelse, hvor vejrtrækningen stopper helt under søvn, fordi luftvejene blokeres. Man vil som regel vågne under disse anfald – men langt fra altid huske dem. Derfor går mange rundt med udiagnosticeret søvnapnø.

Selvom den snorkende ofte ikke selv lægger mærke til sin natlige larm eller husker at være blevet vækket af en brat pause i vejrtrækningen, kan snorken og søvnapnø selvsagt medføre gener som træthed, koncentrationsbesvær og hovedpine i dagtimerne. På grund af den afbrudte nattesøvn kan lidelsen på længere sigt føre til hjertekarsygdomme, blodpropper, diabetes og overvægt, og derfor er der god grund til at få det undersøgt, hvis du eller din ægtefælle har mistanke om, at du lider af søvnapnø.

Behandling af snorken

Hos Søvnlab har vi stor erfaring med behandling af snorken og søvnapnø, og vi kan efter egen overbevisning behandle omkring 40 % af alle tilfælde med snorke- og apnøskinner. Tandskinnerne er med til at holde dine luftveje åbne igennem hele natten og er dermed med til at minimere snorken og pauser i vejrtrækningen væsentligt.

Snorke- og apnøskinner skal naturligvis fremstilles, så de passer til den enkeltes problemstilling, og derfor vil vi altid undersøge dig grundigt ved mistanke om søvnapnø med henblik på at kunne skræddersy et behandlingsforløb. Hvis du vil høre mere om snorken og søvnapnø, er du altid velkommen til at kontakte os.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information