Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Lang drøbel

Drøbelen er det lille vedhæng, du kan se bagerst i munden ved overgangen mellem hals og gane. Den er med til at styre, hvordan vi udtaler visse ord – eksempelvis dem med rullende r-lyde. Drøblen er desuden med til at reducere infektioner i halsen og er ligeledes et vigtigt organ. Hos nogle er drøblen imidlertid for lang og kan derfor være årsag til forringet luftpassage.

Lang drøbel kan være årsag til søvnapnø

Når drøblen er for lang, kan det især gå ud over søvnkvaliteten. Til dels fordi det ekstra væv blokerer for luftvejene, men også fordi drøblen svinger frem og tilbage under vejrtrækning, hvilket kan føre til snorken. Det er som regel mest generende for den, der sover sammen med den snorkende. Men snorken kan faktisk være årsag til søvnapnø, som er en lidelse, hvor man vågner adskillige gange om natten på grund af pauser i vejrtrækningen af op til ét minuts varighed.

Anfaldene er dog som regel mere kortvarige – men kan ikke desto mindre medføre mange bivirkninger med sig som træthed og koncentrationsbesvær i de vågne timer på grund af søvnmangel samt risiko for hjertekarsygdomme, diabetes og blodpropper. Der er ligeledes flere, gode grunde til at få gjort noget ved det, hvis du har en lang drøbel, da tilstanden på sigt kan medføre store gener og følgesygdomme.

Hvad kan man gøre ved en lang drøbel?

Behandling af de komplikationer, som en lang drøbel kan være skyld i, afhænger først og fremmest af tilstandens omfang. Hos Søvnlab har vi dog stor erfaring med at behandle snorken og søvnapnø med tandskinner, og faktisk kan vi i cirka 40 % af alle tilfælde komme søvnapnø til livs.

Hvis du har problemer med lang drøbel, snorken eller søvnapnø, er du naturligvis altid velkommen til at kontakte en af vores klinikker og høre nærmere om behandling med tandskinner.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information