Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Min mand snorker – sådan slipper du for snorken

Ligger du søvnløs nat efter nat på grund af din mands evindelige snorken? Så er du ikke den eneste. Hos Søvnlab møder vi mange ofre for den natlige uro. I det følgende indlæg ser vi lidt nærmere på årsagerne til snorken – og ikke mindst hvad du kan gøre ved den.

Hvorfor snorker vi?

Den velkendte snorkelyd opstår, når vejrtrækningen medfører vibrationer af det bløde væv i svælget. Der sker især, hvis der er for snævert i svælget, og at der derfor ikke kan komme tilstrækkeligt med luft til lungerne. Alle kan snorke, men det er hovedsageligt mænd, der er snorker. Snorken rammer ligeledes 10-20 % af alle mænd – og ikke mindst deres ægtefæller.

Er det farligt at snorke?

Selvom snorken kan være generende for den, der sover sammen med den snorkende, er tilstanden ikke farlig i sig selv. Ikke desto mindre er det en lidelse, man bør være opmærksom på, da snorken er et tegn på, at man har svært ved at trække vejret. Snorken kan for eksempel være et symptom på obstruktiv søvnapnø, som er en lidelse, der medfører pauser i vejrtrækningen under søvn – og mange bratte opvågninger om natten til følge.

Dermed går snorken ikke kun ud over sengefællen. Det har også stor indflydelse på den snorkendes helbred, da søvnapnø på sigt kan føre til alvorlige følgesygdomme som diabetes, hjertekarsygdomme og blodpropper. Desuden vil mange, som lider af søvnapnø, have forringet livskvalitet, fordi de mange opvågninger fører til søvnunderskud og mangel på energi i dagligdagen.

Hvad kan man gøre ved snorken?

Hos Søvnlab kan vi ofte behandle snorken med en tandskinne. Skinnen specialfremstilles ud fra en scanning af over- og underlæbe og en klinisk undersøgelse. Hvis du eller din ægtefælle oplever problemer med snorken, er I altid velkomne til at kontakte en af vores klinikker og høre mere om mulighederne for en behandling med tandskinner.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information