Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Snorkebehandling

De fleste, som har haft fornøjelsen af at sove sammen med en, der snorker, ved, hvor generende snorken kan være. Men den natlige støj er ikke kun problematisk for omgivelserne. For visse snorkere har tendens til at holde vejret, når de sover – en lidelse, som bliver kaldt obstruktiv søvnapnø.

Snorken og søvnapnø

Selvom mange mennesker snorker, er snorken ikke normalt. Snorken kan nemlig være tegn på, at du lider af obstruktiv søvnapnø – også kaldet OSA. Ved OSA er snorkenen uregelmæssig og bliver ofte afbrudt af pauser eller fald i vejrtrækning på mere end 10 sekunder. Pauserne kan dog vare op til et helt minut. Fælles for de bratte stop i vejrtrækningen er, at den sovende vågner øjeblikkeligt på grund af en alarmtilstand i hjernen.

De fleste, som lider af OSA, husker ikke at være vågnet. Til gengæld vil mange opleve ikke at være udhvilet om morgenen på grund af de mange afbrydelser i søvnen.

Sådan behandler man snorken

Da snorken skyldes, at luftvejene kollapser, består en snorkebehandling i at sikre bedre passage i luftvejene. Hos Søvnlab har vi specialiseret os i at afhjælpe snorken og søvnapnø ved hjælp af såkaldte snorke- og apnøskinner, som er specialfremstillede tandskinner, der hjælper med at holde luftvejene åbne om natten.

Hvis dine omgivelser har gjort dig opmærksom på din snorken, eller hvis du ofte føler dig træt, irriteret og utilpas, selvom du umiddelbart får nok søvn om natten, kan du med fordel henvende dig hos en af Søvnlabs klinikker. Her vil personalet foretage en klinisk undersøgelse af din mundhule og dit svælg for at afgøre, om en tandskinne kan afhjælpe problemet, og hvordan en eventuel skinne skal designes for at opnå bedre passage i luftvejene.

Du kan altid kontakte en af vores klinikker, hvis du vil høre mere om snorkebehandling med en individuelt fremstillet tandskinne.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information