Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Søvnapnø og kørselsforbud

Mangel på energi, uoplagthed og en overvældende træthed. Således beskriver mange den tilstand, de oplever som følge af søvnapnø, og som i høj grad påvirker daglige gøremål.

Søvnapnø er en alvorlig lidelse, der med sine vejrtrækningspauser under søvn leder til afbrudt søvn af dårlig kvalitet. Det er netop denne dårlige søvnkvalitet, der er synderen, når det kommer til udpræget træthed om dagen, og samtidig kan påvirke daglige aktiviteter – herunder blandt andet kørsel.

For at undgå at din lidelse fører til ulykker, der går ud over både dig og potentielle medtrafikanter, gælder der visse regler for dig, som lider af søvnapnø. Præcis hvordan du skal forholde dig, samt hvad du skal være opmærksom på, kan du læse mere om nedenfor.

Regler for dig med søvnapnø

I trafikken kan der ske mange ting på rigtig kort tid, og derfor er det afgørende, at man er frisk og har overblik, når man sidder bag rattet i en bil. Lider du af søvnapnø, er det dog langt fra givet, at du føler dig frisk, og da søvnapnø tilmed er kendt for at lede til koncentrationsbesvær, er søvnapnø og kørsel selvsagt ikke en god kombination.

Ifølge færdselsloven gælder det, at for at kunne køre skal man være i stand til at føre en bil på forsvarlig vis. Dette er ikke muligt med den træthed, ubehandlet søvnapnø fører med sig, og er du ikke i behandling, er reglen altså, at du ikke må føre et motorkøretøj.

Oplever du tit at være træt bag rattet, opfordrer vi dig altså på det kraftigste til at gå til læge og blive udredt for søvnapnø – det er vigtigt for både dit helbred og trafiksikkerheden.  

Kom i behandling for søvnapnø

Vurderer din læge, at du lider af søvnapnø, gælder det ifølge reglerne, at der skal udstedes et kørselsforbud. Træthed i trafikken er simpelthen for farligt.

Er dit kørekort vigtigt for dig, og ønsker du fortsat at kunne begive dig ud i trafikken er behandling for søvnapnø nødvendigt – og det kan vi med en apnøskinne fra Søvnlab.dk hjælpe dig med.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information