Landsdækkende samarbejde af søvnklinikker

Søvnapnø og symptomer

Snorken og træthed er tilstande, som mange mennesker oplever, og som for mange ikke umiddelbart får alarmklokkerne til at ringe. Dog udgør disse to ting kernen i den søvnlidelse, der kaldes søvnapnø, og som udgør en stor hindring for mange menneskers almindelige liv.

På trods af at lidelsen i mange tilfælde kan påvirke daglige gøremål, lider mange mennesker af søvnapnø uden at være klar over det. Manglende viden om diagnosen er i mange tilfælde årsag til dette. For hvor går grænsen mellem almindelig snorken og faktisk søvnapnø?

Det kan følgende liste over typiske symptomer på søvnapnø hjælpe dig med at finde svaret på.

Her er symptomerne, du bør kende

  1. Kraftig snorken
  2. Udtalt træthed om dagen
  3. Tilfælde hvor man uønsket falder i søvn
  4. Koncentrationsbesvær – herunder indlæringsproblemer
  5. Hovedpine
  6. Dårlig hukommelse
  7. Nedsat seksuel lyst og evne
  8. Tør mund
  9. Irritabilitet
  10. Vejrtrækningspauser

De vejrtrækningspauser, der er kendetegnende for søvnapnø, opdages i mange tilfælde ikke af den snorkende person selv men derimod af dennes partner i den anden side af sengen. Dog oplever nogle personer også selv disse vejrtrækningspauser ved at føle en kvælende fornemmelse og i denne forbindelse at vågne og gispe efter vejret.

Oplever du en eller flere af disse symptomer, er der god grund til at kontakte din egen praktiserende læge, som vil hjælpe dig med at stille diagnosen.

Sådan stilles diagnosen

For med sikkerhed at kunne fastslå hvorvidt du lider af søvnapnø eller ”blot” snorker, er en undersøgelse nødvendig. Din vejrtrækning samt blodets indhold af ilt undersøges, og for at få et reelt billede af dine problemer, stilles diagnosen på baggrund af målinger, der foretages, mens du sover.

Har du fået stillet diagnosen, og er du på jagt efter den behandlingsform, der passer bedst til dig, er du velkommen til at kontakte os hos Søvnlab.dk. Vi har stor viden om behandling af søvnapnø med tandskinne, og denne viden skal komme dig til gode.

×

Menu

Ring op

Kontakt
Kom i kontakt kontakt os for mere information